Es desencalla el desplegament de fibra òptica a Torroella i l'Estartit

Intervé: Josep Martinoy, regidor

Torroella de Montgrí i l'Estartit podran resoldre aviat el seu principal dèficit tecnològic, el desplegament de fibra òptica. Fins fa pocs mesos, el percentatge de cobertura al nucli urbà de Torroella no superava el 25 % i a l'Estartit, el 50 %. 

Per aquest motiu, des de l'Ajuntament fa temps que treballen per agilitzar l'estesa de la fibra òptica, especialment davant del principal operador del sector, Movistar, que malgrat la insistent demanda municipal i de particulars, es mostrava poc actiu. Des d'aquest estiu, però, l'interès d'altres operadors ha fet que s'hagi iniciat el desplegament per fases, en funció, també, de la demanada d'usuaris.

Des del consistori han marcat dues condicions indispensables pel desplegament de la fibra: que la xarxa es teixeixi tenint cura al traçar el cablejat i que no es deixin nuclis aïllats.

La fibra òptica és ja un servei bàsic tant a nivell domèstic com empresarial. Des de Torroella i l'Estartit van iniciar-ne la instal·lació ara fa tres anys, però el desplegament va quedar encallat. 
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia