Tot i les dificultats, el Grup Costa Brava Centre fa un balanç positiu de 2022

Vall-llobrega

Data: 16/01/2023

La pandèmia, el canvi climàtic, la falta de personal i la pujada de preus energètics són alguns dels factors que el sector de l'hostaleria i turisme del Baix Empordà ha hagut de fer front en els últims anys.

L'entitat gremial Costa Brava Centre, que treballa per a la defensa dels interessos de les empreses del sector de l'hostaleria i turisme del Baix Empordà, resumeix el balanç de 2022 com un any molt intens, i més després de sortir de la pandèmia. Resumeix aquesta última setmana santa i estiu com a resultats molt positius tant en allotjaments com en afluència d'ocupació. Inclús esmenta que els establiments han pogut allargar la temporada per gràcia o desgràcia del canvi de clima que vivim.

De totes maneres, a banda del clima canviant, el fet d'atraure més turisme a l'hivern és un objectiu que el Grup Costa Brava Centre fa temps que hi treballa per desestacionalitzar aquesta zona. Ho fa oferint més activitats i serveis durant l'època hivernal, i aquest any, ja s'ha pogut apreciar com alguns turistes prefereixen venir en aquestes dates en comptes de l'època estival, on hi ha una clara aglomeració de persones. Per tant, l'entitat espera que el 2023 presenti uns resultats força similars a aquest últim any.

Així i tot, si s'espera reconduir un problema que s'ha agreujat amb els anys, que és la falta de personal al sector. Amb l'arribada de la pandèmia i el tancament dels establiments, l'hostaleria és convertir en una opció laboral poc segura. El gremi creu que per resoldre la situació s'han de dur a terme moltes accions de millora tant des del sector com des de les administracions per tal de dignificar l'estat del treballador.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia