El Temporal Gloria deixa almenys 4'3 MEUR de desperfectes a Torroella i l'Estartit

L’Ajuntament estima en uns 4,3 milions d’euros els danys ocasionats pel temporal Gloria a Torroella i a l’Estartit. L’afectació més important, a nivell econòmic, se centra en les reparacions de la planta potabilitzadora, que va quedar totalment inundada, de la mota del riu i de la canonada de subministrament d’aigua potable. Per reparar la potabilitzadora s’estima una inversió d’1,3 milions d’euros, mentre que per la mota i de canonada, l’import serà d’uns 900.000 euros.

A banda de la seva incidència en infraestructures i serveis bàsics, també ha estat molt significativa la brutícia acumulada a les platges , especialment, a la platja Gran, Ter Vell, Griells, la Pletera, la Gola, Mas Pinell. S’estima que netejar i reparar els serveis vinculats a la platges costarà més de 350.000 euros.

Altres partides importants s’hauran de destinar a la reparació de la comporta i la canonada de retorn del rec del Molí i el Ter (150.000 euros) i les reparacions del camí de pujada a l’antiga base Loran (120.000) i del camí vell entre l’Estartit i Montgó (150.000 euros).

Des del primer dia, l'impacte del temporal ha estat molt sever a diferents punts del municipi. En un primer moment, les conseqüències es van centrar en la franja litoral: passejos, platges i carrers de l'Estartit. A partir de dijous a la matinada, però, l'afectació es va estendre a una bona part de la plana i del nucli urbà de Torroella, com a conseqüència de la inundació ocasionada pel desembassament de Susqueda. Segons els registres, pel pont del riu Ter, a Torroella, es van superar els 1.300 metres cúbics per segon.

El temporal també ha afectat greument el servei municipal d’aigua potable, que es preveu que torni a la normalitat en una setmana o 10 dies després que divendres es va haver d’interrompre  quan es va inundar la potabilitzadora de Torroella. El servei es va poder restablir dissabte al matí després d’una nit intensa de treball, però sense poder-ne garantir la qualitat. 

Pel que fa a la via pública, un cop s’ha aturat l’entrada d’aigua a la urbanització dels Griells, a l’Estartit, aquest dilluns, s’està treballant intensament per treure-la dels carrers afectats i bombejar-la cap al Ter Vell.

 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia