L'ATA qualifica la temporada "per oblidar" i carrega contra les adminsitracions

Baix Empordà

Data: 18/09/2020

Intervé: Esther Vilert, vicepresidenta de l'ATA

L'Associació Turística d'Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona qualifica la temporada de "molt curta" i "per oblidar". El sector ha vist complerts els seus pitjors temors i la manca de turisme estranger conjuntament amb  els rebrots d'aquest estiu a l'Àrea Metropolitana de Barcelona ha fet caure l'ocupació prop d'un 20%.

La Costa Brava s'ha vist especialment afectada per les dues qüestions ja que la majoria de clientela és de proximitat i amb un gran pes del turisme internacional. Un cop acabat el confinament el sector veia amb cert optimisme el repunt de reserves però les restriccions de mobilitat i els rebrots ho van enfonsar.

L'entitat també carrega contra les administracions per haver donat l'esquena al sector i per la política al seu entendre erràtic que han seguit amb la gestió de la pandèmia.

Segons els càlculs de l’entitat la caiguda de l’ocupació interanual ha estat del 40%. Cal tenir en compte que durant els mesos de març, abril , maig i juny els allotjaments van haver de tancar a causa de l’estat d’alarma  i de les restriccions de la mobilitat. En aquest context, segons l’ATA, la temporada ha quedat reduïda a només cinc setmanes.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia