La Bisbal instal·larà un ascensor al Castell Palau

La Bisbal preveu instal·lar un ascensor on hi havia l'antic arxiu comarcal per tal de donar més accessibilitat al Castell Palau però també per reforçar la visibilitat d'aquest monument. El projecte, però no és immediat. De moment, s'ha rehabilitat la façana amb un pressupost de 642.431 euros.

L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà treballa per potenciar el Castell Palau, catalogat com a bé cultural d'interès nacional. En aquest sentit, tenen previst instal·lar un ascensor a la part on hi havia l'arxiu comarcal, ara situat al costat dels jutjats. El consistori vol refermar la visibilitat del patrimoni local i al mateix temps oferir més accessibilitat. Aquest projecte, però no és imminent.

De moment, s'ha rehabilitat la façana de l'edifici. Unes obres que han durat uns vuit mesos per reforçar-lo i afrontar el deteriorament del Castell Palau bisbalenc. L'actuació ha costat uns 642.400 euros, i ha comptat amb una subvenció de la diputació de Girona que hi ha destinat 150.000 euros, i una altra de la Generalitat, de 49.000 euros, la resta ho ha assumit el mateix Ajuntament.

El Castell Palau de la Bisbal, és un edifici construït entre finals del segle XI i principis del XII pels bisbes de Girona. Durant el segle XIV va ser ampliat amb una muralla a l'exterior i altres dependències i entre el segle XVI i XVII es va modificar la façana principal per donar-li un caràcter més majestuós.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia