Nou pas per la construcció de l'estació d'autobusos de La Bisbal

Nou pas per tirar endavant la construcció de la nova estació d'autobusos de La Bisbal d'Empordà. El ple va aprovar la desafectació i la cessió de terrenys simultània per poder tirar endavant aquestes obres tan reclamades a la capital de comarca. Amb aquest tràmit i amb el vist-i-plau que la Comissió d'Urbanisme va donar aprovant les modificacions de planejaments necessàries ja estarà tot a punt per poder iniciar l'adjudicació de les obres.

El nou equipament porta molta demora, doncs es preveia que l'estació pogués estar acabada aquest mes i tot just s'ha acabat la cessió de l'espai on s'ha d'aixecar.

Preveu una infraestructura amb capacitat per a quatre autobusos, espais d'espera protegits i lavabos. També els requisits d’operativitat propis de l’estació i garanteix les dotacions necessàries per a la maniobra, l’estacionament i l’accessibilitat dels vehicles. 

L’estació se situarà a la carretera de Cruïlles (GI-664), entre l’avinguda Josep Tarradellas i el carrer de l’Aigüeta, dos dels principals eixos viaris del municipi. 

El projecte costarà 600.000 euros, la meitat del previst en el primer document que es va posar damunt la taula l'any 2010.

 
Una reivindicació històrica

L'estació d'autobusos de la capital de comarca és una  reivindicació històrica i ja prevista el 2010. Llavors els problemes financers de la Generalitat van posposar la construcció fins al 2012 i aquest any, també pel mateix motiu, es va deixar la proposta en un calaix sine die.  En la campanya electoral de les passades Municipals el Secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, es va comprometre a incloure una partida per fer l'estació en els pressupostos de la Generalitat del 2016. Font va admetre conèixer la importància de portar a terme aquest projecte ja que ha de suposar la base per millorar la connectivitat i reforçar la capitalitat de La Bisbal. La construcció de l'estació de Torroella el passat 2014 va caure com un gerro d'aigua freda a la capital que pugnava també per tenir la infraestructura.

Finalment, però, i passats 8 anys del primer document, La Bisbal podrà gaudir de la seva estació d'autobusos, sempre que els terminis es compleixin. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia