Faran visitable la Torre de les Hores de Peratallada

Faran visitable la Torre de les Hores de Peratallada
Forallac

Data: 15/12/2018

L'Ajuntament de Forallac i la Diputació de Girona han iniciat els treballs per fer visitable l'emblemàtica Torre de les Hores de Peratallada (s. XIII-XV). Es tracta d'una de les més representatives i ben conservades del sistema defensiu del conjunt medieval. A més, és una de les més visibles, ja que es troba a l'entrada oest, al pàrquing de dalt, un dels principals accessos al nucli històric. 

La seva futura obertura permetrà donar a conèixer als visitants i veïns del municipi com funcionava una torre de defensa medieval. A més, un cop a dalt, es podrà gaudir d’una immillorable vista del poble, la qual cosa la convertirà en un important atractiu turístic.

La intervenció arquitectònica dona continuïtat als treballs de consolidació que es van fer a finals de 2017. Aquesta actuació era imprescindible i urgent ja que l'estructura de la torre es trobava força malmesa.

Les obres per fer visitable la torre es desenvoluparan en dues fases. La primera, pressupostada en uns 30.000 euros, es va iniciar el setembre i acabarà a finals d'aquest mes. La segona es farà durant el 2019.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia