L'associació de ceramistes de la Bisbal prepara la I Binneal de ceràmica

INTERVÉ: Jaume Rulduà, ceramista de la Bisbal d'Empordà 

El confinament no només va fer tancar els negocis i aturar la producció als ceramistes de la Bisbal, sinó que també els va tallar el procés d'inspiració.
Per superar la crisi econòmica del sector provocada per la pandèmia, els petits ceramistes de la Bisbal d'Empordà s'han unit per sumar forces. Els artesans han creat una associació per prestigiar i donar veu al gremi.
En unir diversos tallers el resultat de la producció és molt versificada. L'associació de ceramistes aglomera uns 40 treballadors de la Bisbal i rodalies com és el cas de pobles com Vulpellac, Ullastret i Cruïlles.

Ja fa més d'un any que l'associació s'ha posat en marxa per preparar el que serà la primera edició de la Biennal de ceràmica de la Bisbal.
La Biennal està prevista pel cap de setmana del 15, 16 i 17 d'octubre al Terracota Museu
. La mostra estarà dedicada a la impressió 3D, per apostar per un tema innovador i animar a les noves generacions.
La Bisbal és la capital de la ceràmica i l'associació del gremi amb col·laboració amb la federació de comerç i l'ajuntament del municipi estan treballant en un nou projecte perquè es respiri la ceràmica arreu de la ciutat. El projecte contemplarà l'estil de cada establiment per tal que els ceramistes puguin fer una feina personalitzada.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia