Millores tecnològiques en el nou conveni d'abastament d'aigua a Platja d'Aro

L'Ajuntament de Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró ha adjudicat a Aqualia la gestió del servei d'abastament d'aigua pels pròxims 25 anys. Ambdues parts han signat aquest dimarts el nou conveni, que preveu una inversió de 7 milions d'euros al municipi.

Aqualia ha tornat a guanyar el concurs públic per a gestionar el servei d'abastament d'aigua a Castell d'Aro, Platja d'Aro i s'Agaró. Ho ha fet a través d'una proposta, que a grans trets, contempla la modernització de la xarxa, a més de prioritzar l'eficiència i la sostenibilitat.

En concret, Aqualia preveu invertir 7 milions d'euros en el municipi durant els pròxims sis anys. Es renovaran les canonades, s'adquiriran cinc vehicles elèctrics i es substituiran els comptadors d'aigua que, en un termini de dos anys, comptaran amb un sistema de tele-lectura. La implementació d'aquesta tecnologia permetrà que l'empresa detecti en temps real qualsevol incidència, i a més, els veïns podran conèixer, a través d'una aplicació mòbil, el consum diari del seu habitatge.

Les actuacions recollides en el nou contracte s'afegeixen a la inversió, també de 7 milions d'euros, que contempla l'Ajuntament per a construir un dipòsit d'abastament d'aigua potable a la zona de Vista Alegre. La infraestructura ja està inclosa en el pressupost municipal del 2023 i la seva inauguració, "cabdal perquè els usuaris vegin reduïda la seva factura", es preveu el 2025.

El nou conveni s'ha signat aquest dimarts a les dependències municipals per a un termini de 25 anys. Paral·lelament a les novetats, l'acord preveu la creació d'un fons de cohesió social, dotat amb 16.000 euros, amb la voluntat d'ajudar econòmicament als ciutadans en situació de vulnerabilitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia