El sector turístic està preocupat per les previsions d'ocupació de l'agost

Baix Empordà

Data: 31/07/2018

Intervé: Martí Sabrià, gerent de l'Associació Costa Brava Centre

Preocupació i intranquil·litat entre el sector turístic de la Costa Brava Centre per les previsions d'ocupació d'aquest proper mes d'agost. A hores d'ara les previsions no són bones, de fet estan molt per sota de les xifres d'ocupació de l'estiu passat que va ser excepcionalment bo. Ja a la segona quinzena de juliol les dades d'ocupació turística no superen el 82% una dada que està 4-5 punts per sota de l'estiu passat. La reobertura d'alguns mercats com el tunissià, l'egpci o el turc han fet decantar a alemanys i britànics per aquestes destinacions més exòtiques. També els catalans amb la recuperació econòmica han apostat més aquest estiu per fer viatges a l'estranger. Tot plegat fa que a dia d'avui el sector turístic estigui preocupat per les previsions del mes d'agost.

Ni amb les reserves d'útima hora s'aconseguirà el 95% d'ocupació de l'estiu passat en plena temporada alta. Amb la baixada de demanda, solen baixar els preus i és que els establiments que tenen forats per omplir baixen preus a darrera hora. Des del gremi d'hostaleria però confien en la responsabilitat dels hotelers.

Davant la preocupació, el sector torna a posar damunt la taula la possibilitat de repensar l'oferta i tenir en compte els canvis d'inèrcies de calendaris vacacionals de països estrangers.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia