Platja d'Aro posa en marxa una borsa de lloguer d'habitatges

Platja d'Aro ha posat en marxa una borsa de lloguer d'habitatges assequibles per a famílies amb ingressos mínims garantits, però que no poden assumir els alts preus del mercat immobiliari. A més, la borsa ofereix ajuts als propietaris. De moment, hi ha sis habitatges i un centenar de famílies demandants.

L'Ajuntament de Platja d'Aro ha posat en marxa una borsa de lloguer d'habitatges. Aquest programa pretén fomentar la disponibilitat de parc d'habitatges de lloguer al municipi amb preus assequibles, tenint en compte que avui dia molts són d'ús turístic i els que no, ronden als més de 900 euros al mes. Amb aquesta borsa també es facilita i s'ofereix ajuts als propietaris de pisos per rehabilitacions, assessoraments i tramitacions.

De moment, hi ha sis habitatges a la borsa i a la majoria ja estan llogats. Tres són del Moviment dels Focolares, un d'ells feia vint anys que estava tancat.

Els contractes són de cinc anys i un any prorrogable, amb preus entre 400 i 500 euros al mes. Actualment, hi ha un centenar de famílies interessades a poder accedir a un pis dins d'aquest programa de mediació. Per poder-hi accedir cal estar registrat al registre de protecció oficial i tenir ingressos mínims garantits.

Actualment al municipi hi ha 26.000 unitats urbanes d'IBI, és a dir, 26.000 construccions, d'aquestes 23.000 són vivendes, de les quals 2.500 són habitatges d'ús turístic, és a dir un 10% de l'habitatge disponible a Platja d'Aro és d'ús turístic. Pel que fa a les propietats buides durant tot l'any, n'hi ha uns 400. De tot aquest parc d'habitatge privat avui dia només hi ha tres pisos d'inclusió social. El consistori, també treballa en la possible captació de terrenys per habitatges de protecció social per permetre espais per mancipació juvenil i espais d'habitatge compartida per gent gran.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia