L'empresa d'infusions Tegust obre una nova fàbrica a La Bisbal

Intervé: Pep Mascarós, creador de Tegust

Tegust estrena fàbrica a La Bisbal d'Empordà. L'empresa, la primera d'infusions 100% catalanes, ha invertit 1 milió d'euros en unes instal·lacions que busquen destacar per la seva innovació. 

Tegust va néixer el 2014 amb la creació d'una infusió de ratafia. A partir de llavors va marcar-se com a objectiu que les infusions agradessin i per fer-ho calia recórrer a les herbes de proximitat de més qualitat que fins ara no s'havien utilitzat, com la camamilla de Linyola o la marialluïsa de l'Empordà. 

Amb capital gironí, Tegust aposta per la innovació: la nova fàbrica té una sala blanca única aïllada de l'exterior per envasar, funciona amb energies renovables i s'està treballant perquè tots els elements del packaging siguin biodegradables. 

El 2017 la facturació de l'empresa bisbalenca va ser de 150.000 euros. Per aquest any s'espera que sigui de 500.000 euros i per l'any que ve, que creixi fins al milió. Per fer-ho, s'està obrint el mercat internacional amb països com Japó i d'altres als que s'està a punt de donar el salt, com Estats Units. A més, bona part de la producció que fa Tegust es crea i s'envasa a mida per altres marques comercials.

Actualment la fàbrica compta amb nou treballadors i té capacitat per quadruplicar la seva producció. De moment, les properes incorporacions seran dos usuaris del centre ocupacional Tramuntana de persones amb discapacitats psíquiques. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia