Els càmpings gironins tanquen un bon estiu amb ocupacions de fins al 90%

Baix Empordà

Data: 19/09/2022

Els càmpings gironins tanquen un bon estiu amb ocupacions de fins al 90%. S'han recuperat els clients estrangers i s'han fidelitzat els catalans, un mercat que va en augment. L'Associació de Càmpings de Girona preveu també una bona temporada baixa si la climatologia és favorable.

Després de dos anys colpejats per la pandèmia, el sector dels càmpings ha recuperat l'ocupació. Des de l'Associació e Càmpings de les comarques gironines han valorat aquesta temporada d'estiu positivament. En un comunicat, asseguren que les ocupacions "han arribat de mitjana a percentatges semblants als anys 2018 i 2019, i s'han situat entre el 70 i 75% en juliol, i entre un 85% i un 95% a l'agost". Segons el president de l'Associació, Miquel Gotanegra, la temporada baixa també és important i es preveu que si el temps acompanya, també serà bona.

Des de l'entitat asseguren que s'ha recuperat la confiança dels clients internacionals com són els alemanys, belgues, holandesos i francesos. En canvi, s'ha trobat a faltar el turista britànic, però, esperen recuperar aquest mercat. Destaquen, també, la fidelització del client català. Remarquen que la majoria s'hi van allotjar per primera vegada durant la pandèmia i ara repeteixen. Durant l'estiu, el principal client han estat les famílies i durant la temporada baixa són els sèniors. 

D'altra banda, els càmpings també estan afectats per la pujada dels costos energètics i l'escalada de preus generals i, per tant, està condicionant els resultats.

En tot cas, des de l'Associació recorden que els càmpings gironins es mantenen capdavanters a Europa, una posició avalada pels premis de les principals organitzacions del sector a Europa. Per exemple, al Baix Empordà, el càmping Internacional de Calonge ha estat guardonat amb el prestigiós DCC-Europa Preis de Platí i l'Empordà de l'Estartit ha quedat finalista en la categoria de millor càmping familiar que concedeix l'ANWB, l'associació de referència als Països Baixos.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia