Concentració per reclamar la rebaixa dels preus de les boies a Palafrugell

Palafrugell

Data: 07/08/2022

L'entitat Plataforma Afectats per les boies va convocar una concentració de barques per reclamar la rebaixa dels preus de les boies de fondeig a Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu. La trobada va voler evidenciar les queixes dels propietaris per l'augment del cost de la boia i reclamar a l'Ajuntament una solució i la millora de la gestió de cara la pròxima temporada.

Els propietaris d'embarcacions amb boies de fondeig a Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu es van concentrar per reclamar la reducció dels preus per tenir una boia de fondeig. En els últims 14 anys, el cost ha augmentat un 950%, i un 35% respecte a la temporada passada. És per això que, convocats per la Plataforma Afectats per les boies, la concentració volia ser el missatge per demanar un canvi en la manera de gestionar-ho.

La trobada va iniciar-se davant de l'embarcador de Calella de Palafrugell. Allà es van trobar amb altres embarcacions que es troben a Llafranc i Tamariu, arribant a reunir 100 barques dels tres nuclis costaners. Un cop allà, van començar el recorregut pels tres camps de boies diferents i passant pel Far de Sant Sebastià, buscant que les barques fessin una filera d'una milla.

L'objectiu de la plataforma és tenir una reunió a finals d'agost d'on puguin sortir consensos entre els diferents implicats.

Consideren que tot el que mou les barques és un benefici que aconsegueixen altres establiments turístics de la zona, de la mateixa manera que s'hi veuen implicats els ports i clubs nàutics.

La situació contrasta amb la d'altres indrets com Cadaqués o Tossa de mar, on el preu final públic es troba entre 1.400 i 1.700 euros, mentre que a Palafrugell es troba als 3.300 És per això que reclamen un canvi en el sistema per frenar l'augment de preus.

Des de l'Ajuntament, expliquen que la regulació de preus va a càrrec de la normativa europea i ho regula Capitania Marítima i que són ells els que van establir la llei d'oferta i demanda. De fet, des del consistori estan estudiant la possibilitat de gestionar directament els camps de boies per evitar "una escalada de preus".

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia