Tot a punt per les excavacions arqueològiques a la zona del nou Museu Thyssen

Tot a punt per les excavacions arqueològiques a la zona del nou Museu Thyssen
Tot a punt per començar les excavacions arqueològiques a la zona del monestir de Sant Feliu de Guíxols on s'hi projectarà el nou Museu Thyssen. Aquests estudis han de determinar si en el subsòl hi ha mostres arqueològiques d'interès i, en cas de que sigui així,si han de condicionar el termini i les característiques de les obres. 

Les excavacions començaran a principis de novembre, duraran uns cinc mesos entre els estudis i els treballs de maquinària i tindran un cost aproximat de 95.000 euros. Finalitzada l'anàlisi els resultats han de dir com serà el projecte del Thyssen, quin espai exacte ocuparà i com es connectarà amb l'edifici anterior i els entorns del monestir. De moment l'estiu passat es van fer unes cates prèvies i no es van trobar mostres d'interès arqueològic però fins que no es comenci un estudi més acurat no es poden aventurar conclusions. La primera opció seria la de poder integrar les troballes en l'obra final. 

Paral·lelament a les excavacions s'està ultimant la redacció del projecte del museu. Es calcula que en vuit mesos el projecte estarà enllestit i ja es podran licitar les obres. La intenció és que acabin el 2020 i que l'edifici resultant sigui d'una planta i amb una separació de tres metres respecte el museu actual per tal de respectar la llum natural que hi entra. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia