Artífex Infraestructures s'encarregarà de la segona fase de les obres de l'Espai Medes

Quedarà una tercera i quarta fase fins el 2022

Artífex Infraestructures s'encarregarà de fer la segona fase de l'Espai Medes. L'Ajuntament de Torroella de Montgrí i l'Estartit ha adjudicat per 673.095,87 euros la part pendent de l'edifici del moll central, el tancament de la seva façana exterior i la construcció de l'escala exterior. Tenen un termini de 5 mesos per executar l'obra.

L'empresa de Cerdanyola del Vallès ha presentat l'oferta més avantatjosa en el procés de licitació engegat a finals de l'any passat en el que també hi competia Exavaciones Ampurdán.

Licitació dels serveis tècnics

En paral·lel i dins el projecte també s'ha adjudicat en una licitació feta en quatre lots la contractació del servei de direcció d’execució material de l’obra, control econòmic de l’obra, coordinador de seguretat i salut en obra, control de qualitat, legalitzacions d’instal.lacions i projecte d’activitats/certificat final d’activitat.

Els lots primer i segon se l'han endut les empreses EDDAB arquitectura SLP i Assistència de Coordinació de Seguretat, mentre que el tercer i quart han quedat deserts.

Per aquesta fase, l’Ajuntament compta amb una subvenció de 350.000 euros del Pla de Foment.

Un projecte de 2,2M€

Encara quedaran per fer una tercera fase pressupostada en 640.000 euros i una quarta fase pressupostada en 360.000 euros. Tot plegat es preveu que estigui acabat el 2022.

El cost total de l'Espai Medes serà de 2,2 milions d'euros, dels quals, l'Ajuntament ha aconseguit 1,4 en subvencions de diverses administracions com la Diputació o els fons Feder de la UE.

Centre de referència del Parc

L'Espai Medes està cridat a ser el centre de referència i de difusió dels valors mediambientals, culturals i turístics del Parc Natural, en el seu àmbit marí. També esdevindrà un instrument de promoció al servei de la dinamització econòmica local. Complementarà la seva activitat amb la del Museu de la Mediterrània, que serà l'equipament de referència de la part terrestre del parc.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia