Posen al descobert vestigis de l'església de Santa Maria del Palau

Posen al descobert vestigis de l'església de Santa Maria del Palau
Torroella de Montgrí

Data: 23/07/2018

Una actuació arquitectònica posa al descobert vestigis de l'origen de l'església romànica de Santa Maria del Palau de Torroella de Montgrí.

En aquest monument s'hi està fent una intervenció prèvia a la segona etapa de les obres de consolidació. La intervenció arqueològica té com a objectiu determinar quines han estat les diferents fases constructives de l'edifici i quin són els seus elements originals.

L'actuació sobre el terreny es complementarà amb un exhaustiu estudi documental. És la primera vegada que es porta a terme un estudi rigorós d'aquest tipus en un dels elements patrimonials més singulars i desconeguts del massís del Montgrí.

Els treballs han posat al descobert, entre altres elements d'interès, un fragment de la pavimentació original de l'edifici, a l'interior de la nau principal; una part de l'enllosat del porxo o galilea (element actualment desaparegut), i restes d'una escala d'accés, d'època més moderna. A la nau principal s'ha rebaixat fins a 70 cm en la part més fonda, però a la sagristia el rebaix arribarà fins als 2 metres, ja que s'hi havia anat acumulant una gran quantitat de material, sobretot pedres.Finalitzada la intervenció arqueològica i tenint en compte l’informe dels resultats obtinguts, es procedirà a la realització dels treballs de paleteria corresponents a aquesta segona fase. Les obres, que s'iniciaran passat l'estiu, se centraran en la coberta de la nau principal i en els murs. A la coberta s'hi col·locaran teules i es reconstruirà el mur capcer segons els vestigis apareguts a la primera fase de l'obra. Aquesta estructura es farà amb pedra del mateix lloc. Així mateix, es donarà un millor acabament a les seccions dels murs, reconstruint-los parcialment per donar una major coherència visual a les restes del conjunt.

Com en la primera fase de l'obra, que es va desenvolupar durant la tardor passada, l'actuació està cofinançada per la Diputació de Girona (15.000 euros) i l'Ajuntament de Torroella de Montgrí (10.000 euros).

Foto: Ajuntament de Torroella de Montgrí

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia