El petit comerç fa un seguiment majoritari a la Vaga General

Baix Empordà

Data: 18/10/2019

INTERVÉ: Carles Benguerel, portaveu Intersindical CSC

Seguiment desigual de la vaga general d'aquest 18 d'octubre per part de les empreses del Baix Emprodà. El petit comerç de la Costa Brava Centre ha donat un suport majoritari a l'aturada laboral abaixant persianes i mostrant cartells com aquest em què s'especifica un dels motius d'aquesta vaga general.

També algunes empreses grans han decidit seguir la vaga com és el cas d'aquest supermercat de Santa Cristina d'Aro que ha tancat aquí però també ho ha fet arreu on té presència. La majoria de grans supermercats però obrien aquest mati amb tota normalitat. Poca incidència també en les franquícies que cada vegada són més i actrivitat també a les zones industrials com aquesta de Sant Feliu de Guíxols.

Aquest seguiment desigual de la protesta per part del petit comerç, la indústria i les franquícies fa que en municipis més petits on el comerç de barri encara és molt important la vaga hi sigui més present.

Pels carrers però la sensació és de Vaga General. Moltes  persianes tancades al centre dels pobles i ciutats del Baix Empordà i manifestants preparant-se i omplint cotxes per dirigir-se a les concentracions convocades.

Algunes de les botigues tancades explicitaven el per què de l'aturada. La sentència del judici del procés independentista coneguda dilluns ha estat el detonant d'una vaga convocada per la Intersindical-CSC que no pot ser política i per tant a més de la defensa dels drets nacionals i democràtics és una protesta laboral.

Entre les reivindicacions hi ha la derogació de la Reforma Laboral del 2012, l'aplicació d'un salari mínim català de 1.200 euros mensuals, la recuperació de lleis socials com la de la pobresa energètica o antidesnonaments aprovades pel Parlament i derogades pel TC, uns serveis públics de qualitat o la igualtat real entre homes i dones en l'àmbit laboral.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia