El sector hoteler espera obtenir una ocupació del 60% fins a l’inici del curs escolar

Baix Empordà

Data: 31/08/2020

Intervé: Martí Sabrià, gerent de la Unió d'Hostaleria de la Costa Brava Centre

La Unió d’Hostaleria de la Costa Brava Centre espera obtenir una ocupació entorn d’un 60% de cara al mes que ve, si més no confia aguantar la temporada d’estiu fins al 13 de setembre. I és que després de veure créixer les reserves, del 67% d’aquest juliol al 82,7% de l’agost, el sector es mostra esperançat en mantenir la clientela fins a l’inici del curs escolar.

De moment, les reserves pel mes que ve són escasses, però aquest any amb els efectes latents de la COVID en el tercer sector, el perfil de visitant a les nostres costes ha canviat. En concret, predominen els turistes nacionals, els quals realitzen reserves amb poca antelació i en períodes d’estada de dos o tres dies.

A la Costa Brava Centre aquest estiu han apujat les persianes un 97% dels establiments. Tanmateix, el sector preveu que si a partir del 13 de setembre la demanda cau en picat, alguns hotels que tradicionalment tancaven a principis de novembre avancin la seva clausura.

L’any passat al mes de setembre, la Costa Brava va arribar a tenir una ocupació del 85%, amb una forta presència del turista francès d’edat avançada. Enguany, els turistes sèniors, en formar part de la població de risc, viatgen amb més prudència. A això se li han d’afegir les quarantenes imposades per alguns països a l’hora de retornar d’Espanya. Tot i les dificultats, l’ocupació hotelera de cara al mes que ve preveu situar-se entorn del 60%.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia