El Baix Empordà celebra la tercera Jornada de Turisme Inclusiu

El Baix Empordà du a terme la tercera Jornada de Turisme Inclusiu amb un acte celebrat a Sant Feliu de Guíxols, que ha comptat amb la participació de més d’una trentena de persones del sector turístic públic i privat de la comarca.

Aquest any Sant Feliu de Guíxols ha estat el poble amfitrió de la tercera jornada de turisme inclusiu que celebra el Baix Empordà. La tercera edició ha tingut lloc a l'hotel Ilunion Caleta Park a on més d'una trentena de persones del sector turístic públic i privat, han pogut escoltar i aprendre la importància de continuar sensibilitzant i conscienciant al sector turístic, per treballar amb un turisme inclusiu a la comarca.

Entre els arguments, s'ha deixat clar que aquesta acció no només és una responsabilitat social sinó que també, és un valor diferencial i qualitatiu per posar el Baix Empordà com a destinació turística. Durant l'acte s'ha dut a terme la conferència sobre el món de la ceguesa amb la Paquita Garcia, vicepresidenta de l’Associació Discapacitat Visual Catalunya B1+B2+B3. 

La directora de l’Hotel Ilunion també ha parlat sobre la realitat de l’hotel i, després s'ha organitzat un esmorzar a cegues per tal de viure per un moment, la realitat diària de les persones que pateixen de ceguera. Sens dubte, aquesta ha estat la part més destacada i esperada de la jornada on els assistents han pogut posar-se a la pell de la persona cega i comprendre les dificultats que té en el seu dia a dia. 

Així, durant el taller s’ha explicat quina és la millor manera de tractar a la persona amb discapacitat visual per tal d’oferir-li una atenció de qualitat en el seu dia a dia, però també quan gaudeix de les seves vacances.

La jornada també ha servit per comentar les novetats del Pla d’Accessibilitat Turística del Baix Empordà, que ha integrat la discapacitat cognitiva i a partir d'ara els establiments i serveis turístics ja podran certificar-se amb el segell comarcal en l’àmbit cognitiu si adapten el contingut de les seves instal·lacions, en pictogrames i en lectura fàcil.

Per acabar, la Fundació VIMAR, que vetlla pels drets de les persones amb discapacitat, ha parlat sobre la necessitat de dur a terme el turisme inclusiu de proximitat.  

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia