Els particulars podran portar els fragments d'uralita a la deixalleria de la Bisbal

La Bisbal d'Empordà

Data: 06/09/2022

El Consell Comarcal del Baix Empordà ha posat a disposició dels particulars un servei extraordinari de recollida d'uralita, que hagi estat malmesa per la pedregada. A partir d'aquest dimecres s'habilitarà un espai davant de la deixalleria de la Bisbal d'Empordà, perquè els ciutadans, que hagin demanat cita prèvia, puguin dipositar els trossos del material contaminant.

Molts teulats de la Bisbal d'Empordà i dels municipis del voltant resten damnificats per la pedregada d'ara fa una setmana. De fet, la problemàtica ha estat quantificada pel Consell Comarcal, que ha resolt en 267.800 m² les cobertes malmeses amb uralita. Un material conformat per la barreja entre el ciment i l'amiant, que en bon estat no és perillós, però si es trenca pot afectar a la salut.

Així doncs, els particulars que ara es trobin amb restes d'uralita a terra han de prendre precaucions, tals com utilitzar EPIS o col·locar el residu dins unes bosses específiques de resistència. Els ciutadans, que ho precisin, poden anar a buscar aquests materials a la deixalleria de la Bisbal d'Empordà a partir d'avui.

Paral·lelament, s'ha habilitat un espai pròxim al centre, perquè els particulars puguin dipositar els residus. El procediment s'ha de realitzar a través de la cita prèvia. Actualment, el Consell Comarcal ja ha rebut una cinquantena de peticions de ciutadans, que volen adherir-se al servei extraordinari de recollida.

Els negocis, en canvi, han de contactar amb una empresa especialitzada en desmuntatge d'amiant. Al conjunt de les comarques gironines n'hi ha 9, i al Baix Empordà n'hi ha una ubicada a Sant Feliu de Guíxols. Totes elles estan autoritzades per l'Agència Catalana de Residus en tractar-se de material contaminant.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia