L'Ajuntament de Palafrugell i els operadors de terrasses de Plaça Nova arriben a un acord

Palafrugell

Data: 05/02/2020

INTERVÉ: Lluís Ros, regidor d'Obra Pública de Palafrugell

Després de setmanes de reunions, propostes i contrapropostes l'Ajuntament de Palafrugell i els operadors de les terrasses dels locals de Plaça Nova han arribat a un acord en la seva tercera trobada, que ha tingut lloc al mateix espai. Finalment es tindrà en compte la petició dels empresaris de mantenir les terrasses en façana, és a dir, al davant dels establiments

El primer projecte presentat pel govern local no només reduïa l'ocupació de via pública de tots els negocis sinó que concentrava totes les terrasses en una sola meitat de Plaça Nova, que era la més ombrívola. Per comoditat dels treballadors i benestar dels clients els operadors van insistir en que volien mantenir el seu lloc particular i així serà. Sí que s'ha acordat limitar a un 50% la superfície de plaça ocupada i que les vies d'accés queden sempre lliures. 

Un altre dels punts acordats és que s'unificaran els materials i els colors del mobiliari emprat. Els bars i restaurants hauran de col·locar taules, cadires i pèrgoles pràcticament iguals. Mentrestant, el consistori es compromet a cedir-los més espai en dies i hores puntuals com, per exemple, durant els espectacles d'esdeveniments com el Flors i Violes, les Festes de Primavera o la Festa Major. 

Ara només falta redactar el projecte definitiu. Els serveis tècnics municipals volen veure 'in situ' on quedarà ubicada exactament cada terrassa, sobretot tenint en compte que l'arbrat i la situació de les pèrgoles siguin compatibles. 

NOTÍCIES RELACIONADES:

El projecte de reordenació de les terrasses de Plaça Nova no genera consens (08-01-2020)

 


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia