Platja d'Aro recuperarà diversos pous d'aigua per ser més autosuficients

L'Ajuntament de Platja d'Aro preveu recuperar diversos pous per ser més autosuficients d'abastament d'aigua. És una de les accions que dur a terme el municipi per la millora de recurs hídric. Es tracta d'un projecte que es preveu que estigui enllestit d'aquí a tres anys.

El consistori de Platja d'Aro estudia incrementar el volum de recursos hídrics i dotar-se de més abastament d'aigua en els pròxims mesos. Una de les accions previstes és la recuperació de pous que van deixar d'utilitzar fa anys, però que se'n pot extreure aigua.

També es volen recuperar els pous tancats als anys 90, pròxims al mar que havien quedat parcialment salinitzats. En aquest cas, s'hauran de fer uns treballs més complexos.

En els pròxims tres anys esperen augmentar la captació d'aigua. A dia avui és d'uns 2.500 metres cúbics i la intenció és arribar per sobre dels 5.000 per tal de ser més autosuficients, sobretot a la temporada baixa i mitjana i no haver de patir per l'aigua municipal.
En total, el consistori preveu invertir entorn els 12 milions d'euros en diverses actuacions per la millora dels recursos hídrics. Una part serà finançada a través de pressupostos ordinaris, una altra pel concessionari i la quota de consum i també preveuen acollir-se de subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Generalitat.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia