Calonge subvenciona la vivenda habitual de persones afectades per la crisi de la Covid19

Calonge i Sant Antoni

Data: 26/02/2021

L'Ajuntament estableix un paquet d'ajudes per pagar el lloguer o la hipoteca de famílies vulnerables en el marc del Pla de Xoc contra la crisi de la Covid19


Calonge i Sant Antoni pagarà el 50% de la quota del lloguer o la hipoteca a persones afectades per la crisi de la Covid19.  Es tracta d'una línia d'ajudes al pagament del lloguer amb un màxim de 4 mesos i 100.000 euros per sol·licitant.

Aquests ajuts a l’habitatge formen part del Pla de Xoc Covid19 que permetrà mobilitzar gairebé 1.800.000€ en diferents línies de suport a les persones i empreses del municipi.

Condicions de la subvenció

Aquesta subvenció la podran sol·licitar les persones titulars d’un contracte d’arrendament en vigor o d’un préstec hipotecari d’un habitatge que sigui la residència habitual del sol·licitant i dels membres de la seva unitat familiar.

Per accedir a aquest ajut caldrà que el sol·licitant no disposi de cap altre habitatge en propietat i que l’import mensual del lloguer o la hipoteca no superi els 550€. Podran optar a aquest ajut les persones empadronades al municipi abans del 14 de març de l’any passat.

Pel que fa als ingressos, per optar a l’ajut caldrà que els ingressos anuals de la unitat de convivència no superin 3 vegades l’IRSC (Indicador de Renda de Suficiència), un barem que s’amplia en 0,1 per cada fill al càrrec, i en 0,15 en el cas de famílies monoparentals. El barem també s’amplia en 0,1 per a cada persona de més de 65 anys convivent i en 0,15 en el cas de persones majors de 65 anys amb grau de dependència. En el cas que el sol·licitant o convivent tingui una discapacitat del 33% o superior, el llindar que s’estableix és de 4 vegades l’IRSC. Entre d’altres requisits que caldrà complir, també hi ha que la unitat familiar no disposi de saldos mitjos superiors a 3.000€ en comptes corrents o altres dipòsits en entitats financeres.

Mobilització de gairebé 1.800.000 euros


El pla de xoc contra la crisi de la Covid recull una quarantena de mesures i permetrà mobilitzar 1.798.000€.

Aquestes accions aniran acompanyades de la creació de l’Oficina Covid19, que està a punt d’entrar en servei, i que serà el punt de referència per la ciutadania i empreses per accedir als diferents ajuts i subvencions definits en el pla de xoc.

Aquesta finestreta única de temes relacionats amb la Covid19 també permetrà a ciutadans i empreses rebre suport en la tramitació dels ajuts que ofereixen la resta d’administracions públiques.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia