UGT denuncia pràctiques irregulars respecte els permisos retribuïts recupreables

Baix Empordà

Data: 06/04/2020

Intervé. Núria Gilgado, Secretària de Polítiques Sindicals UGT
 

El Sindicat lamenta que empreses que fan distribució de comerç electrònic no essencial segueixin treballant


UGT denuncia que hi ha empreses reticents a permetre el permís retribuït recuperable a la seva plantilla i que utilitzen a l'engrós les excepcions de l'Estat d'Alarma per obligar la presència de treballadors i treballadores que no fan un servei essencial.

El sindicat creu que això suposa un risc per la salut de la classe treballadora i demana al Govern control del compliment de la normativa i a l'empresariat consciència per preservar la salut. El sindicat, a través d'un vídeocomunicat, assenyala alguns sectors on ha detectat més incidència d'aquestes pràctiques.

Malgrat que a mesura que ha anat avançant l'aplicació de l'Estat d'Alarma s'ha anat especificant quins serveis són essencials i quins no, pel sindicat, la confusió i amplitud d’algunes activitats incloses en l’annex del decret 10/2020, de 29 de març de confinament total fa de paraigües perquè moltes empreses intentin justificar que estan dins de les excepcions, tot i no estar-ho.
 

El cas del comerç electrònic no essencial


El Sindicat tampoc entén perquè s’exclou d’aquest permís retribuït les persones que treballen en la distribució i lliurament de productes adquirits en el comerç electrònic i que no són de primera necessitat. Plataformes com Amazon, per exemple, segueixen treballant sense problemes i hi pots comprar qualsevol tipus de producte. De fet, aquesta plataforma ha contractat 200 treballadors i treballadores en plena crisi del coronavirus.  

Per UGT aquest fet contradiu la voluntat de reduir al màxim la mobilitat i garantir el distanciament social que pugui fer disminuir la incidència del virus.

El Permís Retribuït Recuperable és una mesura aprovada pel Govern Espanyol que fixa que els treballadors i treballadores que no puguin acudir presencialment al seu centre de treball ni tampoc fer teletreball seguiran cobrant el seu salari i recuperaran les hores no treballades posteriorment a través d'un acord entre empresa i plantilla.

 
NOTÍCIES RELACIONADES


Els sindicats critiquen ERTOs fraudulents i demanen sancions (26-03-2020)

La confraria de pescadors de Palamós decidirà dilluns si es fa un ERTO (27-03-2020)

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia