El carril bici que connecta Palafrugell amb Calella i Llafranc ja és una realitat

Palafrugell

Data: 25/01/2022

La seva construcció va aixecar molta polèmica, però ja és una realitat. Les obres del carril bici que connecta les platges de Calella i Llafranc amb el nucli de la vila de ja han finalitzat i aquesta via ja està oberta als ciclistes. 

Palafrugell va ser pioner als anys 60 en fer una autovia de dos carrils per unir les platges amb el muncipi, l'Avinguda del Mar -autovia GIV-6546-. Anys més tard van tornar a ser pioners, juntament amb la Diputació de Girona, en la creació del carril per a vianants que permet anar caminant fins Calella i Llafranc amb seguretat. 

L'èxit d'aquest carril és el que ha portat a la creació de la via ciclable, per tal que ciclistes i vianants no hagin de compartir espai, com fins ara, i per tant el camí de l’actual vorera sigui més segur i tingui menys pressió.

D'aquesta manera també es vol fomentar i potenciar la moblitat sostenible. 

Les obres d'aquest nou recorregut, que és de 2,54 quilòmetres, es van iniciar a finals del mes de setembre i van finalitzar a inicis del mes de gener d'aquest 2022. El cost total ha estat de 523.189 euros, dels quals el 50% han estat subvencionats pels fons europeus Feder.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia