Torroella de Montgrí i l'Estartit presenta un nou Pla Estratègic de Turisme

Torroella de Montgrí i l'Estartit ha presentat un nou Pla Estratègic de Turisme amb 21 actuacions a fer dins de set eixos estratègics durant els pròxims 2 anys. Forma part del Pla de Sostenibilitat Turística que el municipi ha executat en els darrers anys i té una visió a llarg termini fins al 2030.

El nou Pla Estratègic de Turisme de Torroella de Montgrí i l'Estartit té com a objectiu reforçar el posicionament de la Destinació des d'una mirada més sostenible, enfortir les sinergies, aliances i cooperació amb els agents turístics del territori i assolir una governança consensuada i participativa amb els actors del sector turístic.
 

L'objectiu és treballar un full de ruta establert, és un pla estratègic que s'ha consensuat i treballat amb l'empresariat i tècnics de l'ajuntament. És un projecte i unes conclusions comunes i ara hem de treballar de forma conjunta" - Dúna Oliveras, regidora de Destinació Turística de Torroella de Montgrí i l'Estartit


Durant l'elaboració d'aquest pla han participat un gruix considerable d'agents turístics de la destinació, tant de l'àmbit públic com del privat. La nova planificació actualitza la diagnosi turística de la destinació, que pateix encara una forta estacionalitat. Així doncs, es vol diversificar l'oferta, fer una gestió sostenible dels recursos, ser referents en turisme de natura i tenir la sostenibilitat i el paisatge com a banderes, entre d'altres. 

Precisament, aquesta setmana s'ha presentat a les oficines de l'Entitat Municipal Descentralitzada de l'Estartit davant la mirada de diversos actors del sector on s'ha fet una valoració de la temporada passada, un seguiment del Pla de Sostenibilitat i les noves accions a treballar.
 

"S'han començat a posar en comú les mancances, les fortaleses que tenim com a destinació turística i és aprofundir en les coses que potser s'havien treballat poc, doncs ara començar-les a treballar més de manera conjunta i són accions a l'hora de promocionar-nos com a destinació turística, a l'hora de treballar unes ordenances paisatgístiques que millorin aspecte visual de la destinació... Són diferents punts que s'han d'anar treballant i es preveu fer-ho de manera conjunta"

El pla s'estructura a partir de set eixos de treball que pretenen donar solució als principals reptes i oportunitats de millora en el desenvolupament turístic actuals de la destinació. Aquests set eixos de treball són: la construcció d'un model complementari de governança turística; l'harmonització del paisatge urbà de l'Estartit.; la diversificació de la demanda d'acord amb els "visitors persona" de l'Agència Catalana de Turisme; la gestió sostenible de recursos, mobilitat i reducció d'emissions de CO₂; l'enfortiment de les capacitats humanes dels professionals turístics; la innovació en la cocreació d'experiències turístiques; i la Intel·ligència i optimització de dades per a un turisme sostenible. Cada un d'aquests eixos té associada una o diverses actuacions a fer en els pròxims dos anys.

Per exemple, en l'eix d'harmonització del paisatge urbà de la destinació hi ha la creació d'una ordenança de paisatge urbà i prioritzar la flora autòctona del parc natural en l'ornamentació vegetal i botànica del municipi. Així els set eixos sumen un total de 21 actuacions a fer fins al 2026 alineades al mateix temps amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Per tal de fer seguiment del pla, es crearà una comissió de seguiment amb representants dels sectors públics i privat implicats.
La redacció d'aquest pla ha estat coordinat per una empresa externa i forma part del sisè eix del Pla de Sostenibilitat Turística, el de la participació empresarial i ciutadana.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia