El SSIBE reforça el personal després de mesos de negociacions amb el Comitè d'Empresa

Palamós

Data: 04/03/2022

Han estat mesos d'estira-i-arronsa que finalment s'han materialitzat en la creació de nous llocs de treball, que afecten sis grans àrees, i estan pressupostades en més d'1 milió i mig d'euros.

El Comitè d'Empresa de la Fundació Hospital de Palamós i Palamós Gent Gran denunciava a principis d'any una "manca de personal" en un entorn qualificat de "dantesc". De fet, van realitzar un estudi per valorar la situació i van constar que "en 18 serveis hi faltaven mans". Un diagnòstic que fou comunicat a la direcció dels Serveis de Salut Integrats el Baix Empordà en una reunió l'11 de febrer i que ara, s'ha materialitzat en la creació i consolidació de places laborals que afecten 6 àrees.

També, s'ha posat punt final a una reivindicació històrica, com és l'obertura permanent d'11 llits d'hospitalització. Un anunci, que ha estat àmpliament aplaudit, perquè consideren que "alleugerarà la pressió assistencial al servei d'urgències i evitarà situacions de col·lapse".

A grans trets valoren positivament "l'esforç que ha realitzat l'empresa", inclòs en el pressupost del 2022. No obstant això, el Comitè considera que "encara queda un llarg camí per fer". En aquest sentit, han anunciat que continuaran treballaran, perquè en els pròxims pressupostos s'incloguin millores a les àrees que han quedat excloses.

Paral·lelament, reclamen al Patronat i a la Conselleria de Salut un "finançament adequat per garantir la viabilitat del centre", i alhora assegurar el relleu generacional entre el personal sanitari dels hospitals comarcals. Destaquen que urgeix la necessitat de premiar la contractació "en els hospitals allunyats de les grans capitals" i apunten que actualment la cobertura de les jubilacions resta en dubte.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia