El sector turístic confia que Girona sigui la quarta pista de l'aeroport del Prat

Baix Empordà

Data: 27/08/2019

INTERVÉ: Martí Sabrià, gerent de la Unió d'Hostaleria Costa Brava Centre

El sector turístic de la Costa Brava Centre veu la sortida de Ryanair de l'aeroport de Girona com una molt mala notícia. Des del gremi d'hostaleria reconeixen que l'aerolínia ha sigut un revulsiu econòmic pel territori sobretot en temporada mitja. Precisament les escapades curtes que es fan durant la tardor i la primavera és el que se'n veurà més perjudicat.

Per altra banda des del sector asseguren que gràcies a Ryanair avui l'aeroport gironí és una infraestructura capaç de rebre 10 milions de passatgers a l'any. Això fa que en 4 o 5 anys es pugui convertir en la quarta pista de l'aeroport de Barcelona que ja supera els 60 milions de passatgers a l'any.

Ryanair anunciava divendres que tancava la base de l'aeroport de Girona, juntament amb la de Tenerife, Las Palmas i Lanzarote, el que significa una important pèrdua de vols però sobretot també de llocs de treball, mig miler. Si les pressions d'Aena i dels diferents governs no serveixen la decisió serà efectiva a partir del 8 de gener de l'any que ve.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia