Arrenca el Gran Recapte d'hivern 2017

Arrenca el Gran Recapte d'hivern 2017
Baix Empordà

Data: 01/12/2017

El contrast entre l'eufòria del Nadal i la necessitat encara d'ajudar a persones que no es poden pagar el menjar. El Gran Recapte mostra un any més la cara i la creu d'una societat abocada al consumisme d'aquestes festes però que també mostra múscul alhora d'ajudar desinteressadament els més desafavorits. 

Més de 350 establiments participen aquest divendres i dissabte en una jornada que comptarà amb 3.500 voluntaris i voluntàries encarregats d'informar la clientela dels supermercats i ordenar els productes que compren per aquesta causa.

Enguany el Gran Recapte arriba coix per una manca de voluntariat que no s'ha pogut superar malgrat les crides que s'han fet aquests darrers dies. El Banc dels Aliments volia arribar a les 4.000 persones per obrir 400 punts de venda, però finalment la xifra ha quedat reduïda.

Malgrat tot, les persones participants de la jornada l'encaren com una obligació moral per ajudar els altres i sovint repeteixen experiència. TOTAL Com cada any es demanen aliments durables com oli, conservers, llet, arròs o llegums.

Els aliments recollits a cada municipi es repartexen entre les entitas socials locals perquè els distribueixin en col·laboració amb els serveis socials de cada ajuntament. Es calcula que le 20% de la població de Catalunya viu en situació de pobresa.


Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeix



Més articles de Economia