Al Baix Empordà hi ha 7 mil persones aturades

Baix Empordà

Data: 06/11/2018

Gairebé 7.000 persones estan actualment a l'atur al Baix Empordà. Entre setembre i octubre quan s'acaben molts dels contractes temporals s'han aturat 1.700 baixempordanesos més. El departament de Treball ha fet públiques les dades d'atur del mes d'octubre on en destaquen les 15 mil persones aturades  a l'Empordà. De fet, la comarca de l'Alt Empordà és on el mes passat va créixer més l'atur de les comarques gironines, darrere seu el Baix Empordà i la tercerca comarca amb major augment de l'atur ha estat la Selva.

En dades gironines l'atur ha augmentat un 7,68% respecte les dades del mes de setembre però tot i això l'atur baixa en 2.746 actius respecte l'octubre de l'any passat el que encadena més de 5 anys de descensos interanuals.

Tradicionalment, l'atur a l'octubre augmenta per la fi de dels contractes temporals de la temporada d'estiu. En la sèrie del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social que comença el 1996 no hi ha cap mes d'octubre a Girona en què l'atur no hagi augmentat. 

D'entre els municipis amb major crescuda de l'atur durant el mes passat hi ha Palafrugell on 196 persones van perdre la feina i Sant Feliu de Guíxols amb un augment de 158 persones més. Per contra, els únics pobles amb dades positives són Bellcaire d'Empordà, Corçà, Gualta, Foixà i la Pera. Entre tots aquesta municipis només 10 persones han sortit de l'atur al Baix Empordà durant l'octubre.

La taxa d'atur resgistral al Baix Empordà durant el tercer trimestre d'any se situa per sobre del 10% de la població activa.  A comarques gironines hi ha un total de 37.419 persones registrades a l'atur.

L'atur creix en tots els sectors d´activitat menys a la construcció on baixa. Concretament en el sector serveis, on es concentra el gruix de la contractació de la temporada d´estiu, el nombre d´aturats creix en 9.502 persones a Catalunya, el 3,52% més.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia