El Col·legi d'Aparelladors alerta del risc de fer actuacions en cobertes sense seguretat

El Col·legi d'Aparelladors alerta del risc de fer actuacions en cobertes sense seguretat
Baix Empordà

Data: 15/09/2022

Després de la recent pedregada a la Bisbal d'Empordà que ha generat nombroses obres de reparació de teulades, ara el Col·legi d'Aparelladors alerta del risc de fer actuacions en cobertes sense les mesures de seguretat necessàries.

La pedregada de la Bisbal d'Empordà d'aquest 30 d'agost ha generat nombroses obres de reparació de teulades, ja que en el moment de l'impacte dels blocs de gel es van malmetre. El Col·legi d'Aparelladors en un comunicat ha volgut recordar la necessitat de complir amb la normativa de seguretat i salut, tant pel que fa als treballs en alçada, com a la manipulació d'elements amb amiant.

En el document expliquen que la normativa "afecta diferents tipus de projectes com les obres de reparació de cobertes, però també la instal·lació de plaques solars o altres treballs de manteniment". En aquest sentit, recorden que "totes aquestes actuacions que es realitzen a la coberta comporten una sèrie d'obligacions i responsabilitats, que afecten tant a propietaris com a les empreses que executen les obres".

Expliquen que s'han de conèixer totes les mesures per evitar accidents laborals. Per una banda, remarquen que els promotors o propietaris i les empreses que han de fer les reparacions han de fer una recopilació prèvia d'informació sobre la coberta, com per exemple l'estat de conservació, el pendent o si hi ha línies o no de vida. Tot seguit, s'ha de fer la comprovació sobre si el contractista disposa de treballadors degudament formats en prevenció de riscos. També s'ha de realitzar la correcta planificació dels treballs entre altres punts a tenir en compte a l'hora d'actuar sobre la coberta.

El Col·legi recorda que els propietaris i les comunitats de propietaris, en el moment que contracten una empresa per fer els treballs a la coberta passen a ser promotors i com a tal tenen obligacions en matèria de seguretat i salut que han de complir. Algunes d'elles són l'obligació d'informar dels riscos, mesures preventives i mesures d'emergència, i designar un coordinador de seguretat i salut quan en l'obra hi intervingui més d'una empresa o treballadors autònoms. Una funció recorden que pot desenvolupar un arquitecte tècnic.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia