Aposta pels projectes d'economia circular de l'Institut Català del Suro

Palafrugell

Data: 16/03/2021

INTERVENEN: Joan Puig, president de l'ICS // Sílvia Romero, responsable del Centre Tramuntana // Joan Loureiro, president del Consell Comarcal

L'Institut Català del Suro i el Consell Comarcal del Baix Empordà han signat un acord que donarà suport a diversos projectes d'economia circular de la Fundació que són beneficiosos tant per la societat com pel medi ambient, com és el cas de projecte ALCORKE. Aquest té com a objectiu donar un nou ús als taps de suro.

 Primer es farà un triatge dels taps, i un cop realitzada la selecció, s'utilitzarà l'excedent del suro reciclat per fer-ne ús especialment en el sector de la jardineria, fabricant escocells en futurs projectes de disseny.

Els usuaris del Centre de Treball Especial Tramuntana de Palafrugell seran els encarregats de fer el triatge de taps reciclats.

La Fundació Institut Català del Suro té com a missió la valorització del sector surer català per mitjà de la investigació i recerca sobre el tap de suro i altres aplicacions, els controls de qualitat i la difusió i promoció de la conservació i l'aprofitament responsable de les suredes.

Aquest acord obre noves vies de col·laboració per al Centre Tramuntana, la Fundació i el Consell Comarcal al llarg de l'any.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia