El Gremi d'Hostaleria insta als treballadors explotats a denunciar-ho a Treball

Baix Empordà

Data: 26/07/2019

INTERVÉ: Martí Sabrià, gerent del Gremi d'Hostaleria Costa Brava Centre

El sector turístic receptiu de la Costa Brava centre ocupa durant la temporada alta 30 mil treballadors entre allotjament, restauració, transport turístic i oci vinculat al turisme. Això representa que una de cada 4 persones que treballen al Baix Empordà ho fan a l'estiu en el sector turístic. Amb aquestes dades a la mà des del gremi d'Hostaleria veuen amb incredulitat les crítiques que han sorgit cap als empresaris del sector des d'una pàgina web d'Instagram. Explota Brava que és com s'anomena aquest compte denuncia a través de les xarxes socials contractes temporals i precaris i mals tractes laborals. Des del gremi que aplega l'empresariat del sector insten a qualsevol treballador que se senti explotat a denunciar-ho al Departament de Treball.

En aquest sentit reconeixen que sovint no es compleix la nova llei d'horaris laborals perquè en el sector dels serveis és molt difícil fer aixecar al client de taula a l'hora que se t'acaba el torn.

L'organització juvenil Arran és la que va engegar aquesta primavera la campanya Explota Brava que després de publicar un centenar de queixes ha passat a la segona fase de la campanya que és la de recordar als treballadors quins són els seus drets.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia