Setmana Santa inusual a la Costa Brava amb pràcticament un 0% d'ocupació turística

Baix Empordà

Data: 12/04/2020

INTERVÉ: Bàrbara Hallé, presidenta del Grup Costa Brava Centre

La Setmana Santa, el moment que marca l'obertura de la gran temporada turística a la Costa Brava, aquest any ha arribat sense viatgers ni hotels oberts. Les dades, evidentment, ofereixen un balanç terrorífic que ha afectat a totes les empreses turístiques. Pel que fa a números consideren que és complicat fer una suma total de les pèrdues, però que aquesta pèrdua és de milers d'euros.

Carreteres, passejos, places, platges, terrasses, hotels i apartaments buits. Una Setmana Santa totalment inusual la que està vivint la Costa Brava, amb pràcticament un 0% d'ocupació turística. Amb més de 34.000 casos de coronavirus a Catalunya, milers de vols cancel·lats i d'actes suspesos, tots els establiments de restauració amb les persianes baixades i el país sencer en estat d'alarma i en situació de confinament, la indústria turística enfronta un any complicat a l'haver perdut completament la Setmana Santa.

El sector assegura que aquest percentatge d'ocupació respecte al 90% que es preveia farà molt més mal del que fins i tot s'espera. La gran preocupació i totes les mirades estan posades ara en la temporada d'estiu, on també s'està notant una caiguda important de reserves.

Els ànims al sector no són positius, però toca acceptar-ho amb resignació i fer-se la idea que aquest any la temporada turística comptarà només amb turisme de proximitat i de segones residències.

Els restauradors de la zona s'enfronten ara a molts interrogants, però intenten pensar en positiu. Compten que l'oci és important per la subsistència personal i esperen que després de mesos tancats a casa aquest turisme de proximitat surti amb ganes de consumir aquest temps d'oci.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia