Les reserves dels clients estrangers es recuperen als hotels de luxe de la Costa Brava

Baix Empordà

Data: 23/11/2022

Els hotels de luxe de la Costa Brava, és a dir, establiments reconeguts amb 4 i 5 estrelles, preveuen acabar l'any 2022 amb xifres d'ocupació prepandèmiques. Altrament, els clients nacionals s'han vist sobrepassats, sobretot entre setmana, per les reserves dels visitants estrangers.

Un bany de bombolles privat o una sauna amb vista al litoral són experiències que no estan a l'abast de totes les butxaques, però formen part del ventall de serveis turístics que ofereixen alguns dels establiments de la comarca. En concret, són allotjaments distingits amb 4 i 5 estrelles que, sota l'Associació Costa Brava Hotels de Luxe, preveuen finalitzar el 2022 amb dades d'ocupació prepandèmiques.

Si la tendència dels últims dos anys ha estat regida pel client nacional, enguany, han despuntat els visitants estrangers. N'és un exemple, el Parador d'Aiguablava, on les reserves d'internacionals han superat el cinquanta per cent del total en temporada alta.

Tot i que el client francès encara es situa capdavanter, s'ha observat un creixement del turista nord-americà. No s'han recuperat les reserves dels ciutadans anglosaxons i la invasió russa "no ha generat un contratemps important".

Actualment, estan oberts una tercera part dels hotels de luxe de la demarcació. L'allargament de la temporada, juntament amb la recuperació de grans esdeveniments i convencions, situa l'ocupació entre el 70 i 80%. La seva facturació, no obstant això, s'ha vist colpejada per l'increment del cost de l'energia i les matèries primeres.

L'Associació Costa Brava Hotels de Luxe aglutina catorze establiments de 4 i 5 estrelles de les comarques de la Selva i l'Alt i el Baix Empordà. A principi de novembre, un 80% dels seus allotjaments restava en funcionament.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia