Els càmpings de l'Estartit pateixen una davallada en ocupació del 40%

INTERVÉ: Dúnia Oliveras, regidora de turisme de Torroella de Montgrí i l'Estartit

L'Estartit ha patit una davallada del 40% d'ocupació als càmpings aquest passat mes de juliol. Dels diferents sectors turístics que es troben al municipi, aquest ha estat el que ha notat una la baixada més forta  respecte als anteriors anys. El mes de juliol del 2019 es movien entorn del 58% i enguany ha baixat fins a un 21%. Això ve donat a la falta de turisme estranger, especialment el francès i holandès, que és el tipus de client que es mou més al sector del càmping.

Torroella de Montgrí i l'Estartit és el municipi de Catalunya amb més places de càmping, un total de 15.703 repartides en 10 establiments. El municipi s'ha convertit els darrers anys en una destinació campista de referència a la Costa Brava i a l'Estat Espanyol, però ni aquest punt a favor els ha salvat de la crisi turística derivada de la COVID-19.

Per altra banda l'ocupació en hotels i apartaments s'ha marcat entre un 50 i 55% aquest juliol. La baixada respecte a l'any anterior en aquest sector ha estat d'entre un 12 i 20%.

Des de la regidoria de turisme apunten que el juliol del 2019 no s'havia arribat tampoc a un 100% d'ocupació, i que l'objectiu d'enguany, més que generar beneficis és que no hi hagi pèrdues. Defensen que això podria aconseguir-se si es manté la línia d'aquests primers mesos d'estiu, basada en l'afluència del turisme nacional, de proximitat, i de les segones residències.

Està clar que la situació sanitària ha colpejat amb força el sector turístic de la Costa Brava. En aquest sentit l'Estartit s'ha reinventat per atraure el turisme nacional amb noves campanyes de promoció enfocades en l'estiu, però també en allargar la temporada fins a principis d'octubre.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia