La Generalitat assumirà el cost del tancament de l'abocador de Solius

La Generalitat assumirà el cost del tancament de l'abocador de Solius
Baix Empordà

Data: 30/01/2023

La Generalitat assumirà els costos del tancament de l'abocador de Solius amb un cost d'aproximadament 3 milions d'euros. Està previst que a mitjan febrer es faci efectiva la clausura definitiva del dipòsit.

El recorregut dels camions d'escombraries de diversos municipis de la comarca del Baix Empordà fins a l'abocador de Solius, té els dies comptats. La secretària d'Acció Climàtica té previst signar a mitjan febrer el decret de clausura de l'abocador, en compliment de la sentència del TSJC que obliga a tancar el dipòsit. Aquesta argumentava que era il·legal, ja que contamina el paratge protegit del massís de Cadiretes.

I ara, després de la preocupació dels municipis afectats, l'Agència Catalana de Residus, que depen de la Generalitat, ha anunciat que assumirà els costos de clausura i segellat, que calculen pujaran al voltant dels 3 milions d'euros.

Ara bé, faltarà cobrir les despeses del manteniment durant 30 anys i l'Agència Catalana de Residus té clar que ho ha de cobrir el consorci, és a dir, per la mateixa Agència de Residus i per la Mancomunitat de Municipis del Ridaura, que són Santa Cristina d'Aro, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Llagostera. Encara no se sap quin cost podria suposar, però els recursos del consorci són escassos.

Més enllà d'això també falta concretar a on s'abocaran les deixalles que fins ara anaven a parar a Solius. En aquest sentit, l'ARC ha convocat una reunió aquest dimecres a la tarda al Consell Comarcal del Baix Empordà amb la vintena d'ajuntaments que tiren les escombraries al dipòsit. Entre les possibles opcions a curt termini hi ha Lloret de Mar, Pedret i Marzà o Vacarisses.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia