Jaume Guardiola: "la realitat és que els números estan essent més positius"

Jaume Guardiola:
Begur

Data: 16/02/2023

El president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola ha estat el ponent convidat en la quinzena edició dels Debats d'Economia a Begur. Guardiola s'ha mostrat optimista tot i la situació geopolítica complexa condicionada per la guerra a Ucraïna i la crisi energètica.

Optimista de cara el 2023. Així s'ha mostrat el president del Cercle d'Economia, Jaume Guardiola, durant la seva participació en la quinzena edició dels Debats d'Economia a Begur. Guardiola preveu un lleuger creixement econòmic aquest any malgrat la situació geopolítica complexa. Cal tenir en compte diversos factors que poden afectar a l'economia com l'actual crisi energètica, la guerra a Ucraïna, el desastre natural a Turquia i Síria, les polítiques als Estats Units o la reactivació del mercat a la Xina després de les restriccions Covid 0.

Guardiola ha fet la ponència davant d'una vuitantena de persones al Parador d'Aiguablava on també ha recordat què és el Cercle d'Economia i quin paper desenvolupa en la societat civil. Prèviament, ha intervingut el president de la Cambra de Comerç de Palamós, Pol Fages, que minuts abans, en declaracions a Televisió Costa Brava, ha explicat les percepcions que es noten a la comarca del Baix Empordà. Fages creu que cal ser prudents perquè assegura que "l'entorn macroeconòmic i sociopolític no és favorable". Tot i això, augura un creixement de forma desestacionalitzada del sector turístic, un increment del sector de la indústria nàutica i de la indústria dels oficis com els artesans de ceràmica o de la indústria del suro.

Aquesta trobada està organitzada des de l'Ajuntament de Begur i la Cambra de Comerç de Palamós. Des del consistori remarquen el privilegi de comptar amb esdeveniments com aquests al municipi.

La trobada empresarial, en format de dinar de treball, té l'objectiu d'analitzar i intercanviar impressions sobre la situació econòmica i valorar quina és la millor manera de preparar les empreses de la comarca pel futur.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia