Les platges de Sant Antoni estrenaran una eina de gestió smart per millorar la seguretat

Les platges de Sant Antoni estrenaran una eina de gestió smart per millorar la seguretat
Calonge i Sant Antoni

Data: 24/05/2019

El servei de socorrisme de les platges de Calonge i Sant Antoni estrenarà aquest estiu una nova eina digital que simplificarà i farà més eficient la feina que desenvolupen els socorristes, a l’hora que contribuirà a preveure i minimitzar els riscos a les platges. L’empresa Marsave, guanyadora del concurs per la gestió del servei de socorrisme a les platges, implantarà a Calonge i Sant Antoni l’eina SafeBeach, que simplifica el treball dels socorristes i permet que es puguin dedicar plenament a la seva tasca de vigilància i salvament. Aquesta eina permet reduir en prop d’un 70% el temps que els socorristes han de destinar a tasques administratives, ja que a a través d’una app mòbil, instal·lada als smartphones o a les tablets podran registrar les incidències de forma àgil i precisa. Calonge Sant Antoni serà dels primers municipis del estat Espanyol a comptar amb aquesta eina.
 
SafeBeach permet registrar les incidències en el lloc precís on es produeixen, de manera que permet crear mapes de calor que identifiquen zones propenses a determinats incidents: zones per les quals entren les marees de meduses i que concentren les seves molestes picades; àrees en mal estat que concentren els registres de caigudes i luxacions; ferides produïdes per vidres,… Tot això li permet a l'empresa de socorrisme anticipar-se a aquestes incidències i convertir les platges en un lloc més segur. “Amb la Intel·ligència Artificial (IA) de la nostra eina, integrant climatologia, època de l'any, corrents, direcció del vent, nivell d'ocupació de les platges en temps real i altres condicionants, serem capaços de predir incidents i prevenir-los, facilitant a les empreses de socorrisme que gestionin millor els seus recursos, tant humans com materials”, diu Ángel García, CEO de SafeBeach. L'eina facilita també a les empreses de socorrisme la gestió dels seus equips, perquè els socorristes estan geoposicionats en temps real i això permet fer el treball dels seus coordinadors més eficient davant qualsevol situació. I SafeBeach a més genera informes d'activitat perquè els ajuntaments, responsables últims de la seguretat a les platges, tinguin tota la informació del que succeeix.
 
SafeBeach arriba de la mà de MarSave a les platges de Calonge Sant Antoni aquest estiu. Això convertirà a les platges d’aquest municipi en capdavanteres des del punt de vista tecnològic amb una eina que potencia la prevenció.
 
Les dades en temps real de presència i gestió de recursos, faran de la gestió del socorrisme la col·laboració més eficaç per a salvar vides. SafeBeach és una jove startup fundada per Ángel García (CEO), Ismael Requena (CMO) i Álvaro Cruz (CTO). Els tres tenen experiència prèvia com a emprenedors en altres startups. “Pivotar ens ha portat a SafeBeach des d'un altre dels nostres projectes”, diu Ismael Requena. “PIVOTAR”, en el llenguatge emprenedor, és modificar una idea inicial que apuntava en una direcció per a reorientar-la en un projecte nou, a vegades, allunyat del tot de l'anterior. “Les noves tecnologies i tendències, com el cloud, la Intel·ligència Artificial i l'ús del *Big Data, permeten a empreses joves i petites i amb pocs recursos com la nostra, estar a l'altura de les grans i crear així projectes d'envergadura, com SafeBeach”, afegeix la seva CTO, Álvaro Cruz.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia