El Brèxit pot ser determinant per la ocupació de la Costa Brava l'any 2019

Baix Empordà

Data: 25/01/2019

Intervé: Martí Sabrià, gerent del Gremi d'Hoteleria de la Costa Brava 

El Brèxit és una de les qüestions que el gremi d'hoteleria i turisme de la Costa Brava Centre es mira amb lupa per esbrinar si el 2019 serà un bon any pel que fa a la ocupació turística

El turisme britànic representa un percentatge elevat dels visitants que rep la Costa Brava durant els mesos de bonança, motiu pel qual la sortida del Regne Unit de la Unió Europea o altres circumstàncies que en pengen com el futur de l'aerolínia Vueling, amb seu britànica, podria repercutir en l'economia de la Costa Brava.  

L'èxit o el fracàs del 2019 pel que fa a la ocupació es mesura també amb valors imprevisibles com el temps de la temporada alta o els caps de setmana i d'altres de circumstancials, com el repartiment de les festes en el calendari. En aquest sentit, l'any actual no permetrà fer gaires ponts llargs, malgrat que els hotelers apunten que l'auge de les petites escapades pot contrarrestar-ne l'efecte. 

El calendari català del 2019 permetrà només dos possibles ponts: el de la Mare de Déu d'Agost, que cau en dijous, i un de més llarg a la recta final de l'any, ja que Nadal i Sant Esteve cauen en dimecres i dijous respectivament. Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia