Hissada la bandera de Qualitat Turística a l'Estartit

L'Estartit

Data: 14/07/2023


Leyre González
Júlia Moner
Mireia Pagès 


Empesca't ha hissat la bandera Q de Qualitat Turística aquest divendres al matí a la Platja Gran de l'Estartit. Aquest és un distintiu que certifica la bona qualitat de la sorra, l'aigua i els serveis de la platja.

El projecte Empesca't ha hissat la bandera Q de Qualitat Turística com a reconeixement de la seva feina. Aquest honor s'otorga, cada any, a una personalitat o col·lectiu que ha destacat per la seva contribució al municipi. I aquest any, les regidories de Gestió Costanera i Platges de Destinació Turística Torroella-l'Estartit-Illes Medes, conjuntament amb Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí, l'han volgut concedir a Empesca't per valorar la pesca artesanal i el producte local.

Empesca't es tracta d'una marca de qualitat dels productes de pesca artesanal, que està regulada, gestionada i certificada per l'Associació d'Arts Menors de la Costa Brava. Aquesta empresa va ser creada per 5 pescadors de l'Escala i 4 de l'Estartit, amb l'objectiu d'aconseguir que el pescador se sentís recolzat.
Fins fa poc, el peix havia d'anar a la llotja més pròxima, la de Palamós. Però, avui dia, això s'ha pogut rebatre, tenint en compte que la Generalitat els hi ha atorgat dos anys de prova pilot, que els hi ha permès habilitar el moll de l'Estartit per vendre els seus productes locals. Aquesta és una bona oportunitat, però, segons Joan Massaguer, encara és necessari anar més enllà.

Aquest reconeixement s'ha rebut amb una il·lusió especial, tant per part d'Empesca't com per part de l'Ajuntament, perquè any rere any es mantenen les certificacions de qualitat a la platja de l'Estartit, una de les més grans de la Costa Brava.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia