Comencen les obres al Passeig Marítim de Platja d'Aro

INTERVÉ: Montse Rovira, regidora d'urbanisme de Castell-Platja d'Aro i S'Agaró

El pas del temporal Gloria per la comarca del Baix Empordà va deixar importants destrosses com l'esquerda de gairebé 1.800 metres de llargària al passeig marítim de Platja d'Aro. Per salvar la temporada turística als establiments de primera línia de mar del municipi i que aquests no es veiessin obligats a treballar amb la zona en obres, l'Ajuntament en va fer una petita reparació.

Ara, un cop finalitzada la temporada estival, és moment d'iniciar les obres que han de posar fi al problema. Aquesta setmana els topògrafs estan marcant els àmbits d'actuació, que tenen una dimensió de 450 metres, i serà a partir de la setmana vinent que el Passeig s'omplirà de maquinària pesant.

Els treballs consten de dos vessants. La primera, amb un cost d'1 milió d'euros, l'assumeix el Ministeri i consisteix a retirar tota la sorra existent fins a un metre mig sota el nivell del mar en el tram més malmès del passeig. Es placarà un espigó sota la llosa a base de blocs de rocalla que evitarà destrosses durant els temporals que puguin venir en el futur.

La segona intervenció, aquesta per part de l'Ajuntament, és fer nova tota la infraestructura de l'enllumenat. El temporal es va endur tot el cablejat i en aquest cas es farà una rasa de dalt a baix del passeig on s'hi ubicarà la nova instal·lació elèctrica. Aquests treballs tenen un cost d'entre 780 i 800 mil euros.
Els costos totals de la reparació del passeig pugen doncs a 1,8 milions d'euros.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia