La torre del Mas d’en Pinc obre les seves portes

La torre del Mas d'en Pinc de Begur ha obert les portes a tot el públic perquè en puguin gaudir veïns i veïnes i visitants. L'Ajuntament ha dut a terme diferents treballs de reforma i condicionament d'aquest espai, que acull una exposició permanent sobre pirateria i les torres de defensa.

La torre del Mas d’en Pinc, construïda el segle XVI, obre les seves portes a tot el públic per a poder ser visitada al llarg de tot l’any.

L’espai, de titularitat municipal, ha estat sotmès al llarg del darrer mig any a diferents tasques d’arranjament, manteniment i condicionament impulsades per l’Ajuntament de Begur -amb el suport i col·laboració de la Diputació de Girona, que ha atorgat al consistori una subvenció per valor de 10.000€- per tal de garantir-ne un estat òptim de conservació i permetre que sigui utilitzada per veïns i veïnes i visitants en plenes garanties i amb totes les mesures de seguretat.

Les obres han consistit en la instal·lació d’una escala vertical interior que dona accés als diferents nivells de la torre (planta baixa, primer pis, segon pis i terrat), l’adequació d’un espai museístic amb plafons informatius, i l’habilitació d’un nou sistema elèctric per a la il·luminació i la sonoritat.

En motiu d’aquesta adequació la torre d’en Mas d’en Pinc acull des d’aquest mes de març, i de forma permanent, l’exposició “Via fora! El perill del mar”, dedicada a les torres de defensa i la pirateria. 

El contingut de l’exposició ha estat elaborat per Carla Caner en el marc d’un treball final de màster (TFM) universitari, que va consistir en la recerca i l’elaboració d’una mostra al voltant de les torres de defensa i la pirateria. 

La mostra, per tant, és fruit de la col·laboració entre el món acadèmic, l’Àrea de Medi Ambient i la creativitat; i els seus continguts estan distribuïts en diferents plafons al llarg de la planta baixa (dedicada a l’arquitectura) i del primer (dedicat al sistema defensiu de les torres) i segon pis (dedicat als rescats i la pirateria) de la torre. La fortalesa es pot visitar de dilluns a divendres de 9 a 1 del migdia, sense necessitat de reserva prèvia.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia