Pals reviu la collita tradicional de l'arròs

Pals

Data: 20/10/2018

INTERVÉ: Sergi Brull, alcalde de Pals

Pals ha reculat un any més unes quantes dècades per recordar la manera tradicional de segar l'arròs. Aquest cap de setmana s'ha celebrat la vintena edició de la Sega Tradicional de l'Arròs de Pals al Mas Carles, una activitat en la que els segador amb més experiència del municipi fan una demostració al públic de com se segava aquest cereal uns anys enrere abans que arribessin les màquines.

Amb els pantalons apujats fins els genolls, els peus descalços i l'esquena ben corbada per estar a l'alçada de la planta els segadors han anat mostrant als visitants com treballaven abans, mentre se'ls miraven i escoltaven ben atentament. Pals és un municipi que viu del turisme i de l'arròs i que, per tant, també està molt pendent del temps. Aquesta temporada els pagesos no deixen de tenir un ull posat en el cel, i és que les pluges no són bones en època de collita

A banda de la sega tradicional de l'arròs, també s'han dut a terme altres activitats per a tots els públics, com  una sessió de contes sobre els productes de l'Empordà, una exposició de cistelleria o, com no podia ser d'altra manera, una arrossada popular a base de matèria prima amb origen a Pals. 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia