La Diputació subvenciona cinc municipis de la comarca per polítiques d'habitatge

Cinc municipis del Baix Empordà rebran 38.384,48 euros per implementar i planificar polítiques contra l'emergència habitacional. Es tracta de subvencions de la Diputació de Girona destinades a ajudar a les persones que han estat desnonades, combatre les ocupacions i posar a lloguer social habitatges buits.

La partida forma part d'un conjunt de 190.000 euros que es destinen a 26 ajuntaments de la província. Al Baix Empordà participen del programa Palafrugell, Sant Feliu de Guíxols, Calonge i Sant Antoni, La Bisbal i Rupià. El Baix Empordà és la segona comarca que rep més subvenció després de l'Alt Empordà i per davant de La Selva.

En paral·lel a aquesta subvenció la Diputació també té una partida de 73.070 euros per quatre ajuntaments i tres consells comarcals per ajudar a apropar les polítiques d'habitatge a la ciutadania. El Consell Comarcal del Baix Empordà rebrà 18.000 euros, que és la partida màxima que es concedeix.
Només al Baix Empordà la Generalitat té comptabilitzats més de 230 vivendes permanentment buides, és a dir que fa dos anys o més que no estan ocupades. Des del 2015 aquest tipus de vivendes estan gravades amb un impost, que ha de revertir en polítiques socials d'habitatge.

.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia