L'ACA enllesteix el nou desguàs del rec del Molí de Torroella

INTERVENEN: Jordi Colomí, alcalde de Torroella de Montgrí i l'Estartit // Àlex Rocas, cap de l'ACA a la demarcació de Girona

L'ACA ha enllestit el nou desguàs del rec del Molí, el punt més afectat a la mota de Torroella de Montgrí durant el temporal Gloria. 

El temporal Gloria va provocar el trencament de la mota, va fer desaparèixer la canonada de sortida del rec del Molí, va trencar la canonada principal per a l’abastament d’aigua del municipi i va afectar una altra conducció de la comunitat de regants.

Els treballs, iniciats per la via d’emergència a finals de febrer, han representat una inversió superior als 540.000 euros i han servit per restituir totes les infraestructures afectades. A més de minimitzar el risc d’inundació d’Ullà i del nucli urbà de Torroella de Montgrí, l’actuació ha millorat les condicions hidràuliques de la sortida del rec del Molí. Aquest rec té una conca d’aproximadament 11 quilòmetres quadrats i drena tota la plana d'Ullà. En cas de desbordament del riu Ter, el rec és el punt per on es buida tota la acumulació de la plana.

L'actuació que s'ha fet a la infraestructura ha permès augmentar fins a 2,5 vegades la capacitat d'evacuació del rec del Molí.

A més d'aquests treballs, en els darrers dies també ha finalitzat la reparació dels esvorancs que hi havia a la mota a l’alçada del pas Pilla i també en altres punts propers a Torroella. 

L’alcalde de Torroella de Montgrí  i el cap de l’ACA a la demarcació territorial de Girona han visitat aquest dijous al matí la finalització dels treballs de reparació.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia