Els hotels posen a disposició de les autoritats sanitàries els seus establiments

Baix Empordà

Data: 21/03/2020

INTERVÉ: Martí Sabrià, gerent de Costa Brava Centre

Els bars i restaurants ja fa més d'una setmana que tenen les persianes abaixades, però ara ha estat el torn de tancar, fins a nou avís, dels hotels, càmpings i altres establiments turístics que actualment no tinguin clients allotjats. 

Molts establiments ja havien obert, tenien cliens i estaven preparats per rebre les reserves d’abans de Setmana Santa. Els clients que hi havia allotjats als establiments però han anat marxant els últims dies arran de les informacions sobre la situació actual. A hores d’ara no queda a la demarcació pràcticament cap apartament turístic obert, tot i que el decret dona un termini de set dies per fer efectiu el desallotjament, concretament fins el proper 27 de març.

Davant la situació d’emergència generada, diversos establiments associats a la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre i també de la marca Costa Brava Verd Hotels (CBVH) han posat a disposició de les autoritats sanitàries els seus establiments. A l’espera de com evolucioni la situació, diversos hotels ubicats a poca distància dels hospitals de Girona i Palamós -alguns dels quals estaven oberts abans del decret d’alarma i altres a punt d’obrir per Setmana Santa- s’han avançat i ofert els establiments en el cas que les autoritats sanitàries els requerissin per l’allotjament de personal sanitari o malalts menys greus.

Pel que fa a les repercussions econòmiques, l’Associació Turística d’Apartaments Costa Brava- Pirineu de Girona reclama al Govern ajudes directes per al sector per tal que els establiments puguin disposar de més liquiditat per poder remuntar la situació i que aquestes ajudes siguin ràpides i efectives.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia