Guíxols des del Carrer i MES donen l'esquena al projecte actual del Museu Carmen Thyssen

L'aprovació inicial del projecte d'obres del futur museu Carmen Thyssen a Sant Feliu de Guíxols, per part de l'equip de govern i ERC, ha aixecat polseguera entre alguns grups de l'oposició. De fet, Guíxols des del Carrer i MÉS-Moviment d'Esquerres hi van votar en contra en l'últim Ple, per considerar "que no es compleix amb el que es va prometre inicialment".

El partit liderat per Jordi Lloveras (Guíxols des del Carrer) va descriure el projecte de 'megalòman', alhora que va criticar l'augment del pressupost total de 5 milions als 13 milions d'euros. A més, va assegurar "que l'aparició de nous elements", tals com la construcció d'un cub de 5 metres a la plaça de l'Abadia, "amenacen de trencar l'harmonia del conjunt arquitectònic del Monestir".

Una acusació que també va defensar Pere Albó al capdavant de MES. La formació va argumentar que "la proposta es troba endarrerida en la gestió financera i urbanística", i que "no es compleix amb el que es va prometre inicialment", referent a la millora del Monestir i el seu entorn, així com "la reducció del cost a menys de la meitat". Si no fora poc, la crítica també va apel·lar a la pèrdua de les exposicions temporals al Palau de l'Abat.

Finalment, el grup a l'oposició de Junts per Sant Feliu va optar per l'abstenció. En aquest sentit, Toni Carrión fa un clam a les institucions supramunicipals, perquè "incrementin les aportacions" al futur Museu Thyssen, que preveu inaugurar-se l'any 2025. 

Es va aprovar amb els vots a favor de l’Equip de Govern (TSF i PSC) junt amb la formació ERC

El projecte que s’ha aprovat inicialment consisteix en la reforma de la planta baixa i primera i segona plantes de l’edifici. També inclou l’ampliació del cost del claustre de la plaça Abadia.

La superfície d’actuació total, en aquesta fase, és de 5.555 metres quadrats amb una inversió que s’apropa als 10 milions. A més, s’inclou el projecte de museografia, que ascendeix a poc més de 500.000 euros.
 

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia