La Jornada d'Immersió Turística certifica la recuperació del Turisme a Torroella

La Jornada d'Immersió Turística certifica la recuperació del Turisme a Torroella
Torroella de Montgrí

Data: 22/11/2022

La Jornada d'Immersió Turística ha certificat la recuperació del Turisme a Torroella de Montgrí i l'Estartit que torna a xifres prepandèmiques. Durant la trobada, celebrada aquest matí s'ha fet balanç de la temporada i seguiment del Pla de Sostenibilitat.

L'Àrea de Turisme de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí ha fet balanç de la temporada turística i seguiment del Pla de Sostenibilitat en una jornada d'immersió turística amb representants del sector. L'acte s'ha celebrat aquest dimarts a la Sala d'Actes de l'EMD i ha certificat que la Destinació ha recuperat les xifres prepandèmiques.

L'Oficina de Turisme de l'Estartit ha superat les consultes respecte a l'any passat i les que hi va haver el 2019. Entre Setmana Santa i setembre hi va haver més de 31.000 demandes d'informació, un 25% més que l'any passat i un 9% més respecte als que hi havia abans de la pandèmia. El turista francès és el que més consultes va fer seguit del públic català i espanyol. Més enllà de la clara recuperació del turisme, les xifres també mostren com el turisme estranger ha tornat a la destinació després del fre que han suposat dos anys amb restriccions provocades per la Covid-19.

Al Punt d'Informació de Torroella de Montgrí també s'ha notat aquesta dinàmica amb més de 5.700 consultes durant la temporada alta turística amb una predominança del turisme de proximitat.

També les xifres d'ocupació en establiments turístics mostren una clara recuperació i tornen als nivells prepandèmia. Els hotels han tingut una ocupació mitjana del 69% i el 88% al juliol i agost respectivament, prop del 74% i 83% que van tenir el 2019 i augmentant respecte al 64% i 77% que van tenir l'any passat. La resta de mesos de la temporada, juny, setembre i octubre la dinàmica és similar. També els càmpings han recuperat el pols. El juliol els càmpings del municipi van tenir una ocupació mitjana del 61% i l'agost del 70%. El 2019 va ser del 58 i 73% respectivament i l'any passat del 40 i 62%.

Les agències de lloguer han tingut també un comportament similar amb una ocupació mitjana del 87% al juliol i 89% a l'agost que contrasta amb el 74% i 90% que van tenir el 2019 i el 68% i 83% que van tenir l'any passat.

Pel que fa a l'àrea de platges ha fet balanç del servei de vigilància amb 267 assistències, 1.015 incidències i 53 rescats i gairebé 100 usos de les cadires amfíbies i crosses amfíbies. El Mini Beach Club va tenir un global de 311 usuaris el juliol i agost.

Durant la trobada s'ha fet seguiment del Pla de Sostenibilitat Turística que fins al 2023 desenvolupa una trentena de projectes i accions amb un pressupost de 3,6 milions d'euros, i que ha estat transformant la gestió, l'urbanisme i la promoció de Torroella de Montgrí i l'Estartit.

Comentaris (0)

*Per comentar es necessari estar registrat. Registra't o accedeixMés articles de Economia